Cristina Olmos, Departament del Col·legiat, Comunicació i Màrqueting d’ENGINYERS BCN.

Les persones ens desenvolupem constantment, durant tota la nostra vida. Un dels àmbits més importants en aquest camí té a veure amb la feina que duem a terme. La mentoria pot contribuir d’una manera molt potent al nostre creixement professional. Avui analitzem dues de les dimensions bàsiques d’aquest desenvolupament.

El desenvolupament integral és aquell que té en consideració tots els àmbits, des d’una visió holística de la persona: hàbits, competències, coneixements, entorn, etc. Alguns tenen a veure amb la vessant externa dels individus i d’altres amb l’interna. En aquest article ens centrem en la part professional i en com la mentoria en pot contribuir molt positivament. Per fer-ho, revisarem la dimensió intel·lectual i l’emocional.

Per començar, direm que existeixen moltes situacions en les quals una persona es pot beneficiar del suport d’un mentor. Per norma general, la mentoria es dona sobretot dins les grans empreses, on algú experimentat acompanya algú altre que no ho és. De vegades, però, també es pot produir entre iguals, entre estudiants, per exemple, entre nous vinguts i residents, de manera grupal, etc. Aquests són només alguns supòsits dels que ens podríem arribar a trobar, però tots ells oferiran nombrosos beneficis.

Com a mentorats ens podem centrar en un tema concret dins el procés de mentoria o bé, simplement, poder conversar amb algú que ja tingui un bagatge i que ens el pugui transmetre. L’ideal seria treballar en dues dimensions principals:

Dimensió intel·lectual

Aquí quedarien englobats tots aquells aspectes relacionats amb el coneixement. En el nostre cas, l’enginyeria és un camp molt extens i variat, per això és important acotar-ne una mica l’abast. Mentor i mentorat hauran d’estar connectats per una titulació, sector o matèria comuna. Serà fonamental, per tant, fer una bona descripció i cerca de perfils professionals, que ens puguin ajudar a vincular-nos a la persona apropiada.

Però, a més dels coneixements concrets d’enginyeria, hi ha tot allò més relacionat amb el savoir faire, coses que en el món acadèmic són molt difícils de transmetre i que en una relació de tu a tu com la que es dona en un procés de mentoria es podran abordar molt millor. Explicar anècdotes sobre aquelles situacions habituals o les més insòlites ens pot situar molt a prop de la pròpia experiència i ajudar-nos a afrontar les coses d’una manera més resolutiva. Els consells del mentor tindran, aquí, molt bona cabuda, proporcionant altres perspectives que esdevindran un punt de partida interessant, molt diferent a partir de zero.

Per acabar amb aquesta dimensió, parlarem de l’estímul intel·lectual que es desprèn de la relació de mentoria. Aquest entra en joc per a ambdues parts. Una immersió en un tema i entorns determinats contribuirà a la generació d’idees, cosa que es dona de manera molt clara en escenaris de relació entre companys i companyes, a través de recursos com el networking o la mentoria.

Dimensió emocional

Us heu sentit sols a nivell professional algun cop? Us hagués agradat poder comptar amb algú que, potser simplement, us escoltés de manera activa? Algú que ja hagués passat pel punt on us trobeu o un de molt semblant? Aquest pot ser el mentor o mentora. El sentiment de seguretat és un factor clau dins el desenvolupament professional, però de vegades no el trobem en el propi entorn laboral, o potser hi ha aspectes que no volem mostrar davant d’un cap o els companys… La figura de confiança que proporciona la mentoria ens pot oferir un retorn en esperança, resiliència i equilibri, en moments complicats o de certa complexitat.

Un altre factor que pot ser interessant treballar amb l’ajut d’un mentor és l’autoconeixement i la presa de consciència. Descobrir quins són els nostres punts forts i quins els febles, que és allò que més ens pot ajudar en una determinada feina o explorar aspectes a millorar en la nostra manera de ser i fer. Tot això és més fàcil si ho fem de la mà d’un company amb més experiència.

Finalment, veure fins on podríem arribar ens pot sumar motivació i creativitat, també evitar decepcions, tot esquivant obstacles o avançant-nos als esdeveniments. Tenir un far o una brúixola sempre serà d’ajuda dins el mar d’incertesa en el qual vivim a nivell professional, sobre tot en els temps que corren.

El Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials connecta professionals mitjançant la comunitat virtual de la XARXA e-BCN. Pots cercar mentors i mentorats, fent servir aquestes paraules claus. També pots oferir-te indicant al teu perfil si vols ser mentorat o mentor. Amplia la informació sobre el programa Mentoria d’ENGINYER BCN aquí.