Els primers passos per endinsar-nos al món laboral quan acabem la universitat no sempre són senzills. Compartir el procés amb un company amb més experiència ens ho pot fer més fàcil. D’això tracta la mentoria, una eina que ENGINYERS BCN i posa a la vostra disposició i de la qual us parlem en aquest article.

El millor és que primer ens posem tècnics. La pràctica del mentoring o mentoria és el procés en què una persona facilita el desenvolupament d’una altra amb l’objectiu d’accelerar l’aprenentatge, millorar els resultats i superar barreres. Aclarida la definició, sempre va bé continuar amb una mica d’història. El concepte de mentor parteix de la mitologia grega. A l’Odissea homèrica s’explica com, en l’absència d’Ulisses, Mèntor va ser la figura de referència de Telèmac, el seu fill, fent-li de model, mestre, suport i referent. La pràctica de la mentoria és, doncs, molt antiga i ha servit perquè infinitat de persones es desenvolupessin seguint l’estela d’altres que ja han fet un llarg camí.

És molt habitual trobar la figura del mentor dins de grans corporacions, on els treballadors nous troben el suport d’un company que coneix bé el lloc de treball, o, si més no, la manera de funcionar i la filosofia de l’empresa.

EL MENTOR

Ara tornem al present. És moment de comentar el paper dels dos protagonistes: el mentor i el mentorat. El primer té la missió d’aportar la seva experiència i coneixements a companys amb potencial. Aquesta figura sap donar marge al mentorat, és font d’inspiració, dona fonaments per a un treball realista i és generós compartint coneixements i recursos (fent, per exemple de connector amb altres professionals).

Alguns consells per a qui vulgui ser un bon mentor? Prendre’s temps per preparar-se és aconsellable, tenint clar què és i què no és mentoria i el que es vol comunicar durant el procés. És important que a continuació es familiaritzi amb el mentorat preguntant-li els seus punts forts i els objectius que té… Més endavant, cal generar confiança deixant de banda l’ego, no donant res per fet i vigilant les expectatives que es generen. Preguntar molt i establir objectius, contemplar els possibles perills, avaluar la relació i decidir com i quan finalitzar el procés, contribuiran a l’èxit.

EL MENTORAT

Per la seva banda, el mentorat ha d’indicar què espera de la mentoria. És a dir, no només és deixar-se aconsellar! Ha d’implicar-s’hi, saber acceptar crítiques, comunicar de manera assertiva i preguntar activament. En definitiva: s’ha de deixar orientar. El mentorat també s’ha de preparar adequadament sobre la mentoria, saber presentar-se de la millor manera possible i ha de saber, igualment, qüestionar el seu interlocutor. De manera semblant al mentor, cal que estableixi uns objectius específics, mesurables, realistes i delimitats en el temps. Per acabar, és aconsellable que estableixi una agenda, es comprometi amb el procés i doni feedback al seu mentor.

ENGINYERS BCN continua posant en contacte mentors i mentorats

Ja fa dos anys que el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials (ENGINYERS BCN) va posar en marxa el programa Mentoria i des de llavors han estat diversos els col·legiats que, d’una banda, han trobat algú experimentat que els resol els dubtes i, de l’altra, algú a qui transmetre la seva experiència.

Si sou col·legiats o precol·legiats doneu-vos d’alta com a mentor o mentorat a www.enginyersbcn.cat/mentoria i que comenci l’intercanvi de coneixements! I si teniu cap consulta sobre el programa podeu contactar amb ocupacioipromocio@ebcn.cat.

Carles Illana i Cristina Olmos, Departament del Col·legiat, Comunicació i Màrqueting a ENGINYERS BCN.