A la Borsa del treball d’ENGINYERS BCN sabem què volen empreses i administracions quan busquen enginyers de l’àmbit industrial. L’any passat vam publicar 1.200 ofertes i ja tenim més de 2.000 entitats usuàries. En aquestes pàgines us presentem algunes de les conclusions de les dades que vam recollir l’any passat.

QUINS SÓN ELS PERFILS MÉS SOL·LICITATS?

Per segon any consecutiu, el perfil d’oficina tècnica d’instal·lacions és el més sol·licitat a la Borsa de treball del Col·legi. La diferència amb el segon, tècnic comercial, s’allarga. Hem detectat un creixement del 13% de l’enginyer d’oficina tècnica d’instal·lacions i una davallada del 37% del tècnic comercial. La tendència, ja que és el tercer any que augmenta la demanda d’oficina tècnica, és a l’alça. Aquest fet indica que el mercat laboral s’ha recuperat, perquè les empreses tenen més projectes. En tercer lloc, trobem el perfil de manteniment d’instal·lacions. El segueixen cap de projecte, oficina tècnica (projecte mecànic) i producció, tal com podeu veure al gràfic.

Destaquem l’augment de cap de projectes, ja que des del 2013 no ocupava les primeres posicions.

HI HA GAIRE “COMPETÈNCIA”?

Doncs cada cop menys. Des del 2013 la tendència és a la baixa. L’any passat, per a cada oferta, hi havia aproximadament cinc inscrits. Aquí també es nota la millora del context econòmic. Entre els anys 2012 i 2014, el nombre d’inscrits era netament superior, amb més de vint  candidats per oferta.

ON ÉS LA FEINA?

Com podeu imaginar, el gruix de les ofertes es concentra a la comarca del Barcelonès, però el que potser sorprèn més és que aquestes no representen ni la meitat del total. Després trobem el Vallès Occidental, el Baix Llobregat i el Vallès Oriental. Totes quatre acumulen el 81% del total. Cal mencionar que la tendència que hi havia a la baixa pel que fa a les ofertes per a la resta d’Espanya i a l’estranger es manté estable amb un nombre relativament baix.

QUINA EXPERIÈNCIA ES REQUEREIX?

El que més demanen les empreses, un any més, és professionals amb experiència. La categoria “indispensable” és al 47% del total de les ofertes publicades. Una experiència “convenient” s’ajusta al 33% de les ofertes i en el 20% dels casos no és necessari haver treballat prèviament. Cal dir que la tendència és que les empreses demanin menys experiència “indispensable”, ja que des del 2014 acumula una tendència a la baixa. Per contra, la categoria “convenient” va en augment. Del 2017 al 2018 ha crescut tres punts.

Consulta l’Informe Estadístic Ofertes de Treball 2018.

En aquest enllaç tens tots els informes editats per ENGINYERS BCN.

Departament del Col·legiat, Comunicació i Màrqueting d’ENGINYERS BCN.