ENGINYERS BCN va publicar l’any passat més de 1.300 ofertes de feina, cosa que el converteix en un gran coneixedor del que volen empreses i professionals. En aquest reportatge us presentem algunes de les dades que cada any recull el Servei d’Ocupació i Promoció Professional. Una fotografia del mercat laboral en l’enginyeria de l’àmbit industrial durant el 2017.

 

 

QUINS SÓN ELS PERFILS MÉS SOL·LICITATS?

Per primera vegada des del 2010, el que les empreses més demanen és un enginyer d’instal·lacions per a Oficina Tècnica. El Col· legi va publicar més de 200 ofertes en què es buscava aquest perfil. La pujada ha estat considerable (de gairebé un 60%), i ha desplaçat d’aquesta manera el que ara és el segon perfil més sol·licitat: Tècnic Comercial. En els següents llocs trobem la Direcció d’obra, el Projecte mecànic i l’Automatització. Val a dir que el perfil de riscos laborals ha doblat el nombre d’ofertes publicades. De la mateixa manera, els de Medi Ambient i Peritatges han crescut considerablement. A l’altra cara de la moneda estan R+D+i, Assistència Tècnica, Postvenda i Logística: Compres. Aquests són alguns dels que més han vist caure la quantitat de sol·licituds.

 

QUINS SÓN ELS SALARIS QUE S’OFEREIXEN?

No hi ha sorpreses. El de Direcció general o Adjunt a la direcció torna a ser el perfil millor retribuït, amb més de 52.000 euros bruts a l’any. El segueixen: Cap de Delegació, Cap de projecte i Direcció d’oficina tècnica. Són alts càrrecs, un cop superada aquesta línia venen els perfils de Logística: Compres, Biomedicina, Direcció d’Obra i Manteniment de Maquinària, tots ells amb salaris a partir dels 30.000 euros. En les últimes posicions també es troben Consultories d’enginyeria, Gestió energètica i Medi Ambient, amb salaris que ronden els 24.000 euros. El Col·legi vetlla perquè les retribucions que s’ofereixen a la Borsa de treball siguin les adequades per a un enginyer de l’àmbit industrial.

 

QUANTES PERSONES S’INSCRIUEN A CADA OFERTA?

El mercat laboral es mou més ara que fa uns quants anys i això es nota també en la quantitat de persones que, de mitjana, s’inscriuen a les ofertes que publica el Col·legi. Si fa cinc anys s’hi apuntaven unes 27 persones, el 2017 van ser unes dotze. La tendència a la baixa és constant des del 2013, una dada que posa de manifest la millora en la salut d’un mercat dinàmic.

 

 

QUINS TIPUS DE CONTRACTES S’OFEREIXEN?

Més bones notícies. La contractació indefinida va augmentar l’any passat mentre disminuïa el nombre de contractes temporals. Concretament, el 63% van ser indefinits, un 11% més respecte al 2016. El segon tipus de contracte més habitual va ser el temporal, en un 14% dels casos (un 12% menys que l’any anterior). El segueixen el contracte per obra i serveis i el de pràctiques.

 

 

 

Consulta l’informe complet en aquest enllaç.

ENGINYERS BCN és una bona opció si voleu trobar feina o si esteu pensant a reorientar-vos professionalment. Per donar-vos d’alta a la plataforma d’ENGINYERS BCN, entreu a www.enginyersbcn.cat/accesborsadetreball. No cal estar en cerca activa de treball per fer-ho: les oportunitats es poden presentar en qualsevol moment!